Пенсиониран родопчанин стана „муле" на ало-мафията, но лесните пари му костваха присъда. Две години условно получи смолянчанин, съизвършител на общо три измами по телефона.
Заедно със свой съгражданин, двамата се цанили като помагачи на мошеник, който обработил по жицата три лица. П.П. и Д.А. прибрали общо 6 300 лева от жертвите.
В рамките на два дни, обаждания получили трима жители на Смолян. Жена платила 1 300 лева „капаро за радиатори", които уж синът й поръчал. Смолянчанин пък дал 1000 лева за климатици. Възрастна родопчанка била измамена по телефона да плати 4 000 лева за хирургична операция на дъщеря си, която си била „счупила крака на три места".
Двете „мулета" обиколили адресите на жертвите и прибирали заработеното от измамника по телефона…
Както обикновено се случва, именно двамата помагачи отнесоха наказанията. Докато пенсионерът по болест П.П. се размина със затвора, то съучастникът му Д.А. ще прекара две години в пандиза при строг режим заради присъствието в досието му на други престъпни деяния.
Както вече писахме, не само безработни лица се цанят за помагачи на ало-бандити. Не липсват случаи в Родопите и висшисти да се опитат да заработят нещо „отгоре". Според разследващи, „мулетата" получават между 300 и 500 лева на курс. Те са подбирани по същия принцип-с анонимно телефонно обаждане.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I