Задържан е ало-измамникът, участвал в отмъкването на спестяванията на 81-годишната жена от Смолян, научи 24smolian.com. 31-годишният мъж е от Стара Загора и е бил заловен при акция на служителите на реда от Кърджали.
От ОД на МВР в Смолян потвърдиха за 24smolian.com, че спрямо мъжа се извършват процесиулно-следствени действия.
В дирите на измамника влизат полицаи от Кърджали, ден след като в града край Арда е извършена ало-операция, при която 80-годишна жена хвърля от терасата 6 130 лв., 390 евро и златни накити. Ден по-късно 61-годишен мъж е предал в Областната дирекция на МВР пакета с парите и ценностите. Кърджалиецът бил нает за куриерска услуга, но след като видял механизма на предаването на пратката, разбрал, че става дума за телефонна измама и потърсил полицията. При организирани издирвателни действия впоследствие от служители на дирекцията и РУ-Кърджали в Стара Загора е установен 31-годишен, съпричастен към измамната схема. Мъжът е задържан и предаден на служители на ОДМВР-Смолян, на чиято територия е извършител на същото престъпление.
Както вече писахме, във вторник 81-годишна смолянчанка предаде 15 000 лева, 4000 евро и златни накити на телефонни измамници.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I