С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и под патронажа на Президента на Република България  Румен Радев в София се проведе  Десетият юбилеен Международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!".
За осми поред път на двудневния фестивал се яви Детски хор "Чисти сърца" към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в Смолян с подкрепата на църквата, читалище „Кирил Маджаров -1866", община Смолян, Регионално управление на образованието и Драгалевския манастир „Св. Богородица". За младите изпълнители от Смолян беше изключително преживяване да пеят заедно с над 500 деца и младежи под купола на храм „Св. мчца Параскева", да получат лични грамоти, а за хора - Почетен диплом за „принос в популяризирането на православните песнопения, възпитанието на децата и младежите в духовност и за дългогодишно участие във Фестивала".
Смолянското участие в този фестивал е забележимо с тригласното изпълнение и с някои трудни за възрастта песнопения, което изисква не само гласови данни. Диригентката на хор „Чисти сърца" Соня Цветкова бе изключително доволна, както и самите деца-хористи.
Росица Примовска


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I