Петима лекари и три медицински сестри от УМАЛ „Каспела" – Пловдив проведоха безплатни профилактични прегледи в смолянското село Мугла. Те се реализираха благодарение на Регионалната здравна инспекция, като от прегледите се възползваха 23 жени и 19 мъже на възраст от 46 до 81 години. На всеки пациент е била разгледана подробно медицинската документация, като са извършени измерване на ръст и тегло с изчисление на Индекс на телесна маса за определяне степента на наднорменото тегло, измерване на пулс и артериално налягане, експресно измерване на кръвна захар и общ холестерол, измерване на костна плътност и ултразвуково изследване на щитовидна жлеза. „Регионална здравна инспекция – Смолян ежегодно провежда кампании за профилактика на различни заболявания като рак на млечна жлеза, остеопороза, простата и др., но от тях имат възможност да се възползват само живеещите в областния град и близките села. За да откликнем на нуждите на хората в отдалечените и труднодостъпни населени места в област Смолян, ще се радваме на сътрудничество от страна и на други лечебни заведения", коментира директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева.
Според пресцентъра на РЗИ – Смолян, кметът на Мугла Даниела Кубинска благодарила за проявеното човеколюбие, тъй като селото е без личен лекар вече седма година, и изразила надежда за по-чести подобни инициативи.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I