„След реализиране на проектите, за които вече има осигурено финансиране, област Смолян драстично ще промени своя облик и ще се радва на една от най-развитите инфраструктури", обяви по време на отчета си за свършеното през първата година на мандата областният управител Недялко Славов.
„Голяма част от усилията ни през тази първа година бяха насочени към поставяне основите на реализацията на важни проекти, които тепърва ще станат видими – инвестиции в публична инфраструктура, инвестиции в пътища, водоснабдяване, трансгранична инфраструктура. След реализиране на проектите, за които вече има осигурено финансиране, област Смолян драстично ще промени своя облик и ще се радва на една от най-развитите инфраструктури в сравнение с другите административни области в страната. Реализацията само на тези инвестиции ще осмислят мандата като успешен", каза областният управител, като ясно изрази волята си да надгражда и развива постигнатото от първия мандат.
„Асоциацията по ВиК през изминалата година проведе две общи събрания, на които бяха взети важни решения за сериозни инвестиции във водопроводната мрежа, приета бе Инвестиционната програма за 2018-та година", каза Славов, като добави във връзка с Втория воден цикъл на Смолян, че първата покана по новата Оперативна програма е отправена към ВиК ЕООД- Смолян и в срок до 22 май операторът трябва да подаде своето проектно предложение.
„Говорейки за инфраструктура трябва да отбележим, че в резултат на добрата бюджетна дисциплина на правителството беше формиран излишък, от който с постановления на Министерски съвет бяха отпуснати допълнителни средства за нашите общини, които да бъдат вложени в приоритетни инфраструктурни проекти.", отбеляза областният управител.
Славов не скри притесненията си, свързани с негативните демографски тенденции. Той подчерта, че усилията на него и екипа му са насочени към тяхното смекчаване и конкретната работа в тази посока е свързана, както със създаване на условия за икономическо развитие чрез реализиране на инфраструктурни проекти, така и чрез съвместна работа с образователните, културните, социалните институции, училищата и университетите, представителите на бизнеса в региона.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I