Когато един кмет нехае, а съселяните му си изхвърлят боклуците в дерето, Родопите представят една много кофти „визитка" за пред туристите, към които толкова много се стремят. Отпадъци се трупат в дере, а мръсотиите се отмиват от реката и започват своя ход към областния град Смолян, сигнализираха планинари за 24smolian.com.
Те са посетили Соколовци за няколко дни. От местни хора са разбрали, че по преки пътеки могат да стигнат до Момчиловци. И тръгват…
„В местността „Куциново" започна нашата изненада. Открихме „красотите", които снимахме. Нашият водач обясни, че хората от Момчиловци са започнали да изхвърлят боклуците си в дерето на местността. Рекичката, в която се утаяват отровите от импровизираното сметище, минава през село Соколовци, от там в Бостина, през кв. „Устово" се вливат в Черна, която пък се влива в Арда и т.н. Останахме втрещени и ужасени, как е възможно кметството на село Момчиловци да допуска такова престъпно нехайство към природата и да допуска подобен род деяния. Това ли се очаква от селото, което претендира да е туристическа дестинация, известна чак в Китай?! Къде е кметът на Момчиловци, къде са РИОСВ и Басейнова дирекция, институциите, които всъщност трябва да спрат това безобразие", се посочва в писмо до редакцията ни от туристическата група.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Показаното е неприятно и неприемливо. Добре е обаче да не се чакат "случайни туристи" да преминат покрай "случайно" населено място а хората на които им плащат за това вместо да стоят по канцелариите да извършат проверки около всички населени места, където положението не е по-добро по отношение на незаконните сметища !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I