Управлението на бившия кмет Стоян Беширов продължава да хвърля „сянка" върху Неделино. Вече трета година сметките на Общината са запорирани, а ръководството на местната администрация не може да се разпорежда и със собствеността си, заради постоянни запори от частни съдебни изпълнители. Тежката ситуация, в която е изпаднало ръководството на общината, е заради неразплатени задължения от предходни управленски мандати, които възлизат над 1,5 млн.лв.
„Вече трета година сме с постоянно запорирани сметки, заради финансови претенции на фирми, които са извършвали доставки или дейности на територията на общината и не им е разплатено през годините. Ситуацията е доста сложна", коментира кметът Боян Кехайов. Частни съдебни изпълнители пък разпродават на търг общинско имущество, като се започне от сгради и се стигне до поземлени имоти-ливади, парцели и др.
„Не можем да се разпореждаме и с имотите си, заради запори. Дори отстъпено право на строеж е невъзможно да направим, в момента в който се вземе решение на Общински съвет за такава процедура, то веднага съдия изпълнител запорира имота и го продава на търг", добави Кехайов. Освен това, все още се водят и съдебни битки за самата общинска сграда. Там спорът е със строителя, който има претенции за близо 800 хил.лв., за извършвани дейности по строителството на сградата на база на анекси, като по този начин стойността на постройката се е вдигнала около два пъти. „Ситуацията е доста тежка и се надяваме с предстоящото внасяне на Оздравителния план в Министерството на финансите, той да получи одобрение и съответно държавата да ни помогне", добави Кехайов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I