Първите рекорди за дължина на колоните от чакащи автомобили за преминаване в Гърция и за времетраене на престоя на ГКПП „Маказа“ за 2018-та ще станат факт на 15 и 16 юни. След края на учебната година, започва голямото румънско пътуване за курортите в Гърция. Десетки хиляди румънски автомобили ще преминат през Кърджали от днес до 17 юни.
Значително увеличение на трафика през българо-гръцката граница се очаква през периода 14-17 юни, предупреждават от Регионалната дирекция на Гранична полиция (РДГП) в Смолян. Това се дължи най-вече на началото на активния туристически сезон за румънските граждани, съобщиха от МВР.
Анализът на данните от предходни години сочи, че завишената интензивност на пътникопотока ще засегне най-вече ГКПП „Маказа“. Очакванията за този пункт са увеличение на автомобилите с два пъти, а на пътниците с три пъти.
Ръководството на РДГП  е предприело необходимите мерки за осигуряване на граничните проверки и своевременната обработка на преминаващите граждани, но поради ограничената инфраструктура на ГКПП Маказа е възможно да се образуват колони от автомобили.
Главна дирекция „Гранична полиция“ препоръчва на пътуващите за Гърция да използват и другите пунктове на българо-гръцката граница – край Златоград и Ивайловград.
Пътят през „Маказа“ се използва и от изселниците, които пътуват от Турция за Кърджалийско за започващия празник Рамазан Байрам.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I