Пияни, дрогирани и без книжки зад волана

155 потенциални убийци на пътя са били установени от полицията от началото на годината. Ужасяващата бройка на пияни и дрогирани шофьори бе отчетена от Областната дирекция на МВР в Смолян за първите пет месеца на т.г.
Общо 130 са случаите на управление на автомобил от водачи, които са били под въздействието на алкохол. 25 шофьори пък са били спипани зад волана след употреба на наркотични вещества.
В 11 случая водачи са отказали да бъдат проверени с техническо средство за употреба на алкохол, а 3-ма са отказали тестване за употреба на дрога. От началото на годината са установени 49 случая на управление на автомобили от неправоспособни шофьори.
Въпреки сериозните наказания, цифрите са смразяващи.
В рамките само на дни двама мъже бяха осъдени от районните магистрати в Мадан.
Три месеца лишаване от свобода получи водач, управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол от 2,07 промила. Наказанието бе отложено с изпитателен срок за период от 3 години, посочиха от пресцентъра на прокуратурата.
При първоначален „общ" режим пък ще трябва да лежи друг водач, който бил зад волана след употреба на канабис. Той ще прекара в затвора три месеца. Същият шофьор има и друга присъда преди това-за управление на МПС под въздействие на алкохол, посочиха от държавното обвинение.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I