Смолян ще бъде домакин на международно състезание по ориентиране, което ще се проведе в края на юли и в началото на август, съобщиха от Туристическо дружество „Карлък". 5-дневните надпревари, които по предварителна програма трябва да стартират на 31 юли, ще се проведат в района на „Рожен", а последните стартове се очаква да са на 4 август. На този етап своето участие са заявили отбори от Израел, Швейцария, Полша, Дания, Англия, очаква се и отбор от Турция, разясни Деян Бонев - председател на Клуб по ориентиране „Вариант 5" - Търговище, който е един от организаторите на събитието.
Състезание от подобен мащаб в Смолян не е провеждано в последните десет години.
„Надяваме се чрез тази проява да популяризираме спорта сред по-младите граждани и съответно да привлечем повече хора в хубавия ни град", каза Игнат Орлов – завеждащ спортната дейност в ТД „Карлък".
Община Смолян също ще подкрепи организирането и провеждането на това мащабно събитие. Това стана ясно след проведената среща на Деян Бонев и Игнат Орлов, водени от Петър Кадиев с кмета и зам.- кмета на общината Николай Мелемов и Марин Захариев.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I