С богата празнична програма ще бъде отбелязан 70 – годишният юбилей на фолклорния ансамбъл в чепеларското село Павелско. Честванията ще се състоят в събота от 10:30 ч. в местното читалище „Алеко Константинов 1880", съобщи секретарят на културната институция Лина Иванова. В концерта ще участват всички състави и групи на ансамбъла, чиито танцьори, музиканти и солисти са 55 души. В празничната програма ще вземе участие и първата му солистка Елена Пънева, която надхвърля 80 години. В читалището ще има разкрита изложба с битов кът, която разказва за една голяма част от историята на ансамбъла в селото. Първите ръководители на различните групи на Фолклорен ансамбъл в Павелско са били Иван Стойков, Апостол Кисьов и свещеник Васил Големански, а освен Елена Пънева, между първите солисти е бил и Иван Пънев.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I