Смолян отново стана мишена на телефонни измамници. Два опита за били направени в региона в събота, като единият е бил успешен, съобщиха от полицията. Действано е отново по сценария „Полицай иска пари за съдействие за арест на ало-бандити".
81-годишна жена и 79-годишен мъж са били обработвани по телефона да предоставят 6000 лева. Парите трябвало да бъдат оставени пред жилището им. Измамата обаче била предотвратена.
65-годишен смолянчанин се е вързал на номера по телефона и оставил пред дома си плик с 80 лева, златен пръстен и златен медальон. По случая е образувано досъдебно производство.
„Отново обръщаме внимание на гражданите да бъдат бдителни и да не забравят, че няма процедура, по която институция да събира пари от гражданите по телефона. Няма процедура, при която гражданите да съдействат за залавяне на телефонни измамници, давайки всичките си спестявания, накити и ценности на непознати. Специално се обръщаме към тези, които имат в семейството си възрастни хора, живеещи самостоятелно – непрекъснато да им напомнят, че не бива да дават пари на непознати под никакъв предлог. Също така да не водят продължителни разговори по телефона с непознати лица. В случай, че се усъмнят, че някой се опитва да ги измами, или искат да проверят провежда ли се наистина полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, гражданите могат да позвънят на денонощната гореща линия на тел. 0301/35 323, на който можете да получите помощ и консултация по всяко време", посочиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I