Посланикът на Азербайджан Н.Пр.Наргиз Гурбанова бе на посещение в Областна администрация Смолян. Тя бе посрещната от Андриян Петров, който я поздрави от името на областния управител Недялко Славов и изрази очаквания, че срещата ще постави началото на добри приятелски взаимоотношения и бъдещо сътрудничество.
Петров представи на вниманието на  д-р Гурбанова характерни за Родопите традиции и обичаи, разказа й за природните и културни богатства в региона, предразполагащи развитието на целогодишен туризъм – зимен, летен, културен, балнео- и спа-туризъм. Той разказа на госта си за най-впечатляващите забележителности, характерни за всяка една община, за традиционните събори и фестивали, които се провеждат ежегодно. Петров отправи и покана в следващото Туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона" Република Азербайджан да участва със свой щанд, на който да представи свой туристически район.
Заместник-областният управителя запозна посланика на Република Азербайджан с големия потенциал на област Смолян, както и с положените през последните години усилия за създаване на нови икономически възможности за развитие чрез реализиране на редица инфраструктурни проекти.
Д-р Нергиз Гурбанова е на посещение в Смолян като лектор в петото Лятно училище на НАТО, което за четвърта поредна година се провежда в местността Смолянски езера. Тя сподели, че за краткото време, прекарано тук, е останала с много добри впечатления от красивата природа и гостоприемството на местните хора. Петров отправи покана към Н.Пр.Наргиз Гурбанова да посети за повече време Родопите, със семейството си, с близки и приятели да се запознаят с местните традиции, обичаи, родопската кухня и да посетят повече забележителности.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I