В спешен порядък ще бъде изграден приют за бездомни кучета в Девин, който да реши на този етап проблема на града и общината със скитащите четириноги, обяви кметът на общината Красимир Даскалов.
Проблемът с кучетата отново нашумя през последните дни в родопския град, като дори има и няколко сигнала за намерени мъртви животни, за които полицията води разследване. Предполага се, че последните са били отровени.
„До сега сме извършили кастрация, обезпаразитяване и дезинфекция, както маркиране и издаване на паспорти на около 50 кучета. Предстоят същите процедури да бъдат извършени на още около 70-80 кучета. Всичките те, ще бъдат настанени във временния приют, който вече се изгражда", коментира Даскалов.
Той ще бъде изграден на общинско място, като ще се ползва и бивше складово помещение на закритото в града поделение, което е прехвърлено на местната администрация.
„В момента се огражда мястото и се извършват необходимите дейности по направата на приюта. Това ще е временно решение на проблема, като идеята е бездомните кучета да се приберат на едно място, да има кой да се грижи за тях. Същевременно ще се търси и трайно решение на въпроса", коментира още кметът на община Девин.
В подсигуряването на храна за кучетата в приюта ще се включат и местните хотелиери и ресторантьори. За кучетата ще се грижат доброволци от Сдружение "Помощ за животните – ДАРА". По предварителни разчети, приютът трябва да започне да функционира до няколко седмици.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I