Стартът на летния сезон в Пампорово бе отложен със седмица заради пораженията, нанесени от поройните дъждове.
По предварителни планове, началото на сезона трябваше да се даде на 16 юни, но заради бурята има доста нанесени щети и в байк зоната.
„С оглед на прогнозата за идните дни и много краткия срок, в който да оправим щетите, взехме решение в интерес на всички, този уикенд лифтовете в курорта да не работят и велопаркът да е затворен. Старт на летния сезон ще бъде даден следващата седмица с началото на Pamporovo Bike Fest на 21-ви юни", се казва в съобщение на Вело парк Пампорово.
Освен, че проливният дъжд изнесе доста кал от велотрасето, той създаде и доста наноси и активизира свлачища по пътните артерии в курорта. Над Пампорово е валяла и сериозна градушка, която на места е натрупала сериозна ледена покривка.
Имаше проблеми с наноси по пътните платна Смолян-Пампорово, Пампорово-Стойките и Смолян-Стойките. В момента всички пътни настилки са изчистени и движението се осъществява нормално, според информация на Областно пътно управление – Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I