„Международният детско-юношески турнир „Млади футболни звезди" е пример за доброто българо-гръцко приятелство и партньорство", заяви заместник-областният управител Андриян Петров, който посрещна в Областна администрация капитаните и треньорите от школата на „Валенсия" в Атина и Солун. Той ги приветства от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, като изрази задоволство от доброто партньорство.
„За областния управител развитието на спорта, и в частност на детския и младежкия спорт, е от стратегическо значение. Не е тайна, че областна управа е радетел на българо-гръцките отношения, затова е важно да има такива събития, да работим в посока към сътрудничество и чрез спорта, културата, образованието да затвърждаваме нашите добри взаимоотношения", каза Петров като подчерта, че е важно тези взаимоотношения да се развиват и за в бъдеще, както и да се търсят варианти за надграждането им.
Петров и заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев представиха условията, които предлагат Смолян и регионът за подготвителни лагери и туризъм – спортните съоръжения, климата, наличието на минерални извори, наличието на зимни, спа и балнео курорти, множеството културни, природни и исторически забележителности. Беше подчертано и голямото значение на напредъка по проекта и бъдещото отварянето на ГКПП „Рудозем-Ксанти" за укрепването и развиването на българо-гръцкото приятелство и сътрудничество.
Треньорите от школата на "Валенсия" в Атина и Солун споделиха, че имат много добри впечатления от област Смолян и са доволни от условията, които предоставят спортните съоръжения тук. Те подчертаха, че са впечатлени най-вече от приятелското отношение и гостоприемството на хората. Младите футболисти също изразиха своето задоволство от предоставените им условия за тренировка и отдих, като споделиха, че са впечатлени от природата, планината и чистите улици в града. 


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I