Митрополит Николай посрещна деца-доброволци от Неделното училище към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в Смолян. За една седмица те бяха на духовен лагер там, което съвпадна с гостуването на руска група в светата обител. Смолянските деца, заедно с деца от Куклен, изучаващи Православие, бяха щастливи да посрещнат своите връстници, техни преподаватели и родители от Санкт Петербург, Русия, водени от отец Константин от Епархията на Санкт Петербург.
Красив камбанен звън извести пристигането на гостите, предвождани от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай. Посрещнати бяха от майка Анастасия, отец Георги, послушница Боряна и децата. В манастира пристигна и Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений – първи викарий на митрополит Николай.
Домакини и гости влязоха в едноименния старинен манастирски храм да се помолят, разгледаха новопостроения параклис „Покров Богородичен", красивото  и цветно дворно пространство,  стаите за настаняване. После всички заедно седнаха на Петровопостна, но вкусна манастирска трапеза. На вечерята присъства и областният управител на Пловдив  Здравко Димитров като домакин на гостите и подкрепящ дейността на Митрополията. Митрополит Николай благослови всички и на чист руски език каза на гостите: „За нас е голяма чест и духовно радост да ви посрещнем в светата обител. Нас завинаги ни свързват Православната вяра и Кръщението в Светия Дух. На многая и благая лета!". Отец Константин от Епархията на Санкт Петербург отвърна: „Прекрасно беше. Съжаляваме, че си тръгваме. Действително се почувствахме свързани и близки, посещавайки манастирите в Пловдивска епархия, забележителните старинни храмове, културните ви паметници и паметниците на руско-българската дружба, взаимните ни молитви… На многая лета! От сърце благодарим. Спаси, Боже!".
Росица Примовска



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I