Родопски ученици разработиха единствената в България платформа за споделена благотворителност „Купи и дари". Тя представлява един вид онлайн магазин, в който дарителят предоставя даден продукт или услуга. Платформата е дело на младежите от клуб Web дизайн в ПГТТ „Христо Ботев"- Смолян и техният ръководител инж. Светослав Димитров,
„Идеята възникна по време на заниманията в един от кръжоците - Web дизайн, а тъй като децата бяха много напреднали, решихме да направим нещо значимо, което да надгражда знанията на учениците и същевременно да е и в полза на хората", коментира инж. Светослав Димитров. В платформата могат да се предлагат всякакви вид услуги, както и продажба на различни артикули. „Може да бъде книга, нощувка в даден хотел, от наша страна ние обработваме данните в платформата, качваме ги. При закупуване от потребителя на тази услуга, той дава процент от продажбата за благотворителност", добави ижн. Димитров. Дарителят сам определя какъв процент от цената на продадената стока или услуга да остава в платформата за благотворителност. Потребителят може да следи къде и как биват разпределяни средствата за благотворителност. Платформата позволява потребителите да виждат актуалните каузи, за които работи екипът на „Купи и дари". Благотворителните кампании, които ще се организират на платформата ще са различни, като ще се има предвид и нуждите на хората, като се започне от набиране на средства за лечение и се стигне до подпомагане на хора в неравностойно положение. Платформата е оптимизирана и може да работи с всички видове устройства (компютри, таблети, смартфони).


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I