Смолянчанин решил да си направи весело в двора и запали 4 сгради

Смолянчанин реши да угоди на „детските си мераци" за заря и причини щети за близо 140 бона. Мъжът нагласил пиробатерия в двора на дома си в областния град, за да посрещне новата 2016 година и отвори сериозна работа на огнеборците в първите минути на 1-ви януари. Накриво поставеното пиротехническо изделие се обърнало докато изстрелва зарядите и те попаднали в намиращата се само на метри плевня. Зарядът възпламенил балите със сено, които пламнали като барут. Огънят бързо се пренесъл на съседна селскостопанска постройка, гараж и фасада на къща. Мъжът се опитал да гаси с маркуч, но неуспешно. На място пристигнали и екипи на пожарната… Въпреки всички опити да бъде спасено имуществото, нанесените щети били в размер на 139 640 лева.
Повече от две години след инцидента, окръжните магистрати в Смолян потвърдиха наказанието на виновника за огромния пожар. С.Д. бе признат на две инстанции за виновен за причиняване на пожара. Той ще трябва да плати всички щети, нанесени на недвижимата собственост.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I