Кметът: Изпращайте сигнали за злонамерени деяния!

162 камери ще следят за обществения ред на територията на община Смолян. С видеонаблюдението от общинската администрация се надяват да сведат и до минимум вандалските прояви.
85 камери ще бъдат монтирани в училища и детски градини в областния град.  26 предстои да се монтират по четирите надлеза, улиците „Беклийца", „Евридика", „Зорница" и „Спортна". Една камера ще има на детска площадка до Автогарата и една на пешеходна зона между ул. „Снежанка" и ул. „Добруджа".
Видеонаблюдение с над 56 камери  има в районите на Читалище „Балкански просветител" в кв. „ Райково", РДТ „Николай Хайтов", Пешеходна зона, отдел „Държавен архив", Център за настаняване от семеен тип, Площад „Свобода", стадион „Смолян", Спортна зала, Многофункционална площадка, както и басейна. Освен това има монтирани камери в сградата на кметството в Търън, както и на туристическите забележителности Сосковчето, Момчилова крепост – и Калето в с. Кошница.
Заради зачестилите набези през последните седмици върху детски площадки, паркове и др., от общинската администрация призовават гражданите на Смолян, които забележат  злонамерени прояви, да снимат с телефона си и да изпращат сигналите.
„Изпращайте записите на лично съобщение в профила ми или на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg. Ще разгледаме всеки сигнал и ще предприемем съответните действия по закон и наредбата за осигуряване на обществения ред на територията на общината. Ще сезираме и полицията", призовава кметът на общината Николай Мелемов от личният си профил във фейсбук.
В тази връзка той отправя апел и към органите на реда да бъдат по-бдителни, защото по-голяма част от вандалските прояви са в централната част на града и близо до сградата на полицията.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I