Елитът на планинското колоездене за първи път ще мери сили по трасето на Мечи чал.
Близо 100 са записаните за участие в Държавния шампионат по спускане за 2018 до момента, а предварителната онлайн регистрация продължава да тече. Събитието ще се проведе през уикенда в Чепеларе и ще събере някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за титлата Национален шампион на България за 2018.
Родопският ни курорт разполага с едно от най-дългите и разнообразни трасета за спускане в България, което за първи път ще приеме състезание от такъв ранг. Пистата над Чепеларе е с дължина от 3400 м и 700 м денивелация, като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове и други.
Освен национален шампионат, състезанието е част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018, като ще носи точки за генералната ранглиста.
Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 6 отделни категории.
Състезанието е отворено и в него освен лицензирани състезатели, могат да се включат всички желаещи, които разполагат с необходимите умения и смелост, като е необходимо да се регистрират за участие предварително.
Съботния ден на 21 юни е отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя ще се проведе същинската част от събитието. От 10 до 12 ще продължат тренировките, в 12:30 започва квалификацията, а финалите ще започнат точно в 15 часа! Победителите ще бъдат наградени лично от кмета на Чепеларе Славка Чакърова.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I