С проекти на стойност 300 000 лева ръководството на Община Девин е на път да преобрази града и близките населени места. Амбициозната цел, която си е поставил кметът Красимир Даскалов и неговият екип, е да се подобри значително инфраструктурата,  да се развие общината като туристическа дестинация и създадат  условия за спорт, рехабилитация и балнеолечение, достъпно за жителите и гостите на общината.
Обектите, за които се предвижда изработване на технически проекти, са доста. Предвижда се  ремонт и реконструкция на Общински стадион в Девин, обновяване на  Общинския басейн, ремонт и реконструкция на централна градска част, на входната артерия на Девин. В плановете на общинското ръководство влизат още изработване на технически проекти за изграждане на подпорни стени, както и проект за осветяване и изграждане на площадка за наблюдение на връх „Гребенец", ремонт  и реконструкция на двора на ДГ „Здравец" – Девин,  обновяване на обществена баня в местността „Беденски бани", където ще се извърши разширяване на банята и разделяне на отделения за мъже и жени, както и изграждане на помещение за вани, масажно студио, кафе-аперитив. Предвижда се и  изграждане на минерален басейн в кв. „Настан",  спортна площадка в двора на ОУ „Гео Милев" – Грохотно, технически проекти за блок „Кольо Фичето" 1 и „Кольо Фичето" 2 в  Девин, изработване на технически проект за сградата на НЧ „Просвета-1942" -  Лясково и др. 
„За реализацията на тези идеи и търсене на възможности за осигуряване на средства за финансирането им, е необходимо предварително да бъдат изготвени и разплатени технически проекти. За съжаление, община Девин няма финансовата възможност от бюджета за тази година. Възможността да бъдат възложени и разплатени в рамките на сроковете, определени от изпълнителите, които ще бъдат избрани по реда на Закона за обществени поръчки, ни дава ползването на кредит от Фонд ФЛАГ ЕАД. Общият необходим финансов ресурс за възлагане на проектиране е 300 000 лв.", коментират от общинската администрация.
За целта вече е стартирала необходимата поръчка за кредита, като общественото обсъждане ще се проведе на 7 юли.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I