Ученичка в девети клас се задоми, вдигна сватба с приятеля си, а след като заживя в къщата на съпруга си задигна спестяванията на свекъра и свекървата.
Уникалният случай за Родопите се превърна в съдебна сага след като родителите на момчето потърсиха обратно парите си, разкриха за 24smolian отлично запознати с историята, случила се в доспатско село.
Д.Я. се залюбила с бъдещия си съпруг когато била на 16 години и все още ученичка в гимназия в родопския град. Родителите на двамата им вдигнали сватба, без обаче влюбените да сключват граждански брак. Девойката заживяла в дома на мъжа си, в който живеели и родителите му. Свекъра и свекървата имали спестявания в лева, евро и датски крони, всичко на стойност 30 000 лева. Парите пък криели в несесер под шкаф в спалнята си. Младите заживели на семейни начала, момичето дори успяло да завърши училище. Един ден, докато чистела спалнята на свекъра и свекървата, момичето открило несесера с парите. Първо тя прибрала 2000 лева. С част от тях платила за операция и последвало лечение на съпруга си, като казала, че взела пари от своите родители. Щипването на различни суми от несесера със спестяванията обаче продължило, стана ясно в хода на съдебното заседание срещу Д.Я. Тя вземала евро и давала на сестра й да ги обменя. Била ларж и дори отпускала заеми на сестричката си. В един момент обаче, момичето прибрало цялата сума и заминала със съпруга си на почивка. Именно тогава родителите на момчето открили, че парите липсват. Били подадени сигнали в полицията, а свекървата дори се обърнала към услугите на… врачка за откриването на парите. Гадателката й казала, че сумата е задигната от младо момче. Тогава притеснената снаха решила да прехвърли вината върху своя първи братовчед, който често идвал на гости, а същевременно бил известен с криминалните си прояви. В заговора участвала и сестрата на Д.Я. Двете отишли в къщата на братовчед си и поставили част от задигнатите пари в чанта. По-късно се върнали, а едната направила клип с телефона си как търсят и откриват липсващите пари…
Номерът обаче не минал и съвсем скоро бил разкрит от полицията. Родителите на момчето пък заведоха дело срещу снаха си. Районният съд в Чепеларе призна за виновна Д.Я. Магистратите наложиха на снахата наказание от девет месеца „лишаване от свобода". То обаче бе отложено за срок от три години.
Жената трябва да възстанови 20 692 лева, представляващи невърнатата част от общата сума. Освен това Д.Я. ще трябва да плати и по 2000 лева неимуществени вреди на двамата родители на мъжа й заради причинен психически стрес и засягане на личното им достойнство.
След обжалване в Окръжния съд в Смолян, присъдата бе потвърдена. Магистратите обаче отмениха частта й за наложеното обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I