В Гърция всеки пътник има право да внася до 4 стека цигари, 10 литра твърд алкохол, 110 литра бира и 90 литра вино.
В последните дни на граничните пунктове са засилени мерките срещу незаконния внос на стоки.
С шест месеца затвор и 300 евро глоба е заплашен всеки българин, който влиза в Гърция със спрей, палка, бухалка или нож, без значение от дължината на острието му, пише в. "Телеграф". От началото на лятото случаите на арестувани със забранени предмети нашенци в южната съседка са зачестили, посочват от Министерство на външните работи.
"Има поне двама-трима задържани за седмица, основно през уикендите", споделиха от там. Всички закопчани нашенци са заплашени с половин година престой зад решетките и парична санкция.
"Забранени в Гърция са ножове от всякакъв вид, включително такива с острие под 7 сантиметра. Отделно шофьори и пътници нямат право да превозват спрейове, метални боздугани, бухалки, нунджако с верига или въже, копия, мечове, ками, щикове, лъкове, арбалети и полицейски палки, както и имитации на огнестрелни оръжия, ако могат да бъдат превърнати във функциониращи", категорични са от външното ни ведомство.50 евро глоба и месец без книжка, ако шофираш с джапанки - въвеждането на тази санкция предвиждат гръцките власти.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I