Пороен дъжд превърна улиците и площада в Неделино в реки, а на редица места в общината движението е било затруднено заради наноси по пътните платна. За съжаление, градушка е унищожила посевите от тютюн в близкото село Бурево, като по първоначални данни от кмета на населеното място Бисер Василев, са унищожени 19 дка с насажденията, както и около 30 дка със зеленчуци. В момента няма откъснати населени места, затворени пътища или бедстващи хора, коментира кметът на община Неделино Боян Кехайов. „Всичко започна снощи около 19:30 ч., когато се изля голям дъжд над Неделино и околността. Улиците и площада заприличаха на реки. Наложи се да вадим техника за разчистване на наноси по пътищата", коментира Кехайов. С негова заповед е сформирана комисия, която да огледа щетите от поройния дъжд и градушка. „При необходимост сме готови да насочим необходимата техника по места, където има проблеми, и то предимно от наноси", добави Кехайов. Според него няма нищо тревожно. Екип на Противопожарната служба е отводнявал склад на община Неделино, който се намира ул. "Александър Стамболийски". Сериозни са щетите в Бурево, където не е оцелял нито един стрък от насадения тютюн и зеленчук в селото и околностите. „19 дка с тютюн и близо 30 дка със зеленчуци са унищожени. Започна да вали около 20:00 ч., много силно, като падна и градушка. Отнякъде дойде много вода, интересното е, че ние сме най-високото село в общината, но всичко бе залято с вода", коментира кметът на Бурево Бисер Василев. Има и изнесена улица от силния порой в селото, като големината на ледените късове е била на грахово зърно. „Очакваме комисия да мине и оцени щетите. Големи са. Седем семейства имат договори за отглеждане на тютюн. Не остана нито домат, нито чушка, краставица или картоф", добави кметът на селото.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I