Фирма със 100 лева капитал оспорва обществената поръчка

Автокъща от Дупница „блокира” строителството на ГКПП „Рудозем”. Фирмата, регистрирана за продажба на автомобили, оспори тръжната процедура на обществената поръчка, съобщава вестник „Родопи voice”. В момента тече обжалването, като решението най-вероятно ще е в полза на избрания изпълнител предвид факта, че „конкурентната” фирма не отговаря на изискванията. Въпреки това, най-вероятно проектът ще бъде забавен с около месец. Това обаче не се очаква да рефлектира особено на планираните срокове, смятат експерти.
Припомняме, че прогнозната стойност на обекта е 17,4 милиона лева.
В надпреварата за избор на строител се включи и едноличното дружество на 46-годишен жител на Дупница, който се сдобива с фирмата „Р и Д Ауто” преди малко повече от година. Капиталът пък е със смешните 100 лева. Дружеството не е било вписвано в Камарата на строителите, а до този момент няма информация в биографията му да е имало подобна дейност, както и необходимите машини и работници.
Припомняме, че обществената поръчка за строителството на граничния пункт „Рудозем-Ксанти” и подходния път бе обявена през месец май от областния управител Недялко Славов. В момента от гръцка страна вече започва изграждането на пътя от Димарио до границата. Подготвителните работи са към края си и съвсем скоро ще се даде старт на същинското строителство на пътното легло, 11 броя водостоци и мостове и 2 тунела. Компанията „Актор” ще изгражда отсечката от гръцкото село Димарио до българската граница при бъдещия ГКПП „Рудозем – Ксанти". Обектът е с прогнозна стойност 49 658 280 евро с ДДС, но „Актор" е смъкнала цената драстично и посочила, че в рамките на 24 месеца пътят ще бъде готов. Първоначално заложеният срок бе 36 месеца.
Ще бъдат изградени близо 9 км път с габарити 7,5 до 10,5 метра с проектна скорост 40 до 50 км в час. Предвидени са по проект 11 моста с обща дължина приблизително 855 метра и два единични двупосочни тунела с обща дължина 273 метра.
Финансирането на мегастроителството е от три източника спор - Префектура Източна Македония и Тракия, Оперативна програма „Транспорт”, ЕТС „Гърция България”.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I