Сериозно напредва изграждането на „Временен приют за безстопанствени кучета" в Девин, съобщи кметът на общината Красимир Даскалов. Вече е отлят шлайфан бетон в помещението, което ще се използва за подслон на кучетата. Пред завършване са дейностите по поставянето на оградата на дворното място, предвидено за разходки на кучетата.
В началото на седмицата Даскалов е провел среща с хотелиери и ресторантьори от общината, на която освен актуални въпроси, касаещи началото на активния летен сезон, е коментирана и темата с отпадната храна от заведенията. Идеята е тя да бъде   събирана, след което с автомобил на Общинското предприятие „БКС" да се извозва до кучкарника и се използва за храна на кучетата.
„Всички единодушно дадоха своето съгласие. Искам специално да благодаря на госпожа Юлия Йончева за активното съдействие, което получаваме от нея, както като гражданин, така и като представител на НПО. Благодаря и на всички останали граждани, хотелиери, ресторантьори и др., които се отзоваха и се ангажираха да съдействат на общинската администрация за решаването на този сериозен за всички нас проблем", коментира Даскалов.
С построяването на временния приют ще се реши един наболял проблем през последните години в общината.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I