Уважаеми съграждани,
Още в периода на предизборната кампания, през 2015 г., Вие, жителите на Община Неделино, поставихте пред мен едно конкретно искане и молба за реализацията на пътя с.Крайна-с.Долен. Приех това предизвикателство не като предизборно обещание, а като предизборен ангажимент и като цел номер 1 при евентуалното ми избиране за кмет на Община Неделино. Тогава не предполагах какви препятствия ще срещна и какви проблеми ме очакват по пътя на реализацията на тази цел. Веднага след като получих вашето доверие и бях избран за кмет на нашата община аз и екипът ми от общинска администрация започнахме работа по този мащабен и изключително важен проект. Сблъскахме се с какво ли не!

Най-сериозният проблем още в самото начало беше липсващата документация за обекта, тъй като същият беше спрян и бе обект на разследвания от страна на ДАНС и прокуратурата.

С огромни усилия и съдействие от страна на Софийска градска прокуратура успях да получа необходимите документи за пътя и въпреки воденото разследване по него взехме необходимото разрешение да започнем реални стъпки по изпълнението и необходимите строителни дейности. Друга съществена пречка и причина за забавяне на работата по пътя бе обжалването на изборните резултати от страна на бившия кмет и мой опонент на изборите, процес продължил повече от 9 месеца и породил огромно недоверие от страна на институциите спрямо Община Неделино. Още повече, че до онзи момент-2015 г., за пътя Крайна-Долен бившето ръководство на Община Неделино бе изразходвало средства в размер на 2 963 636 лв. за този обект. Независимо, че в предходния мандат бяха похарчили тези средства, в този огромен размер, пътят който заварих бе напълно изоставен, компрометиран и в окаяно състояние-черен път, с труднопроходими участъци и липсащи основни съоръжения (водостоци, канавки, подпорни стени и др.). Само за сравнение ще посоча, че бентът, изграден в реката през 2014 г. струва на Община Неделино 932 938 без ДДС, с 32 938 лв. по-скъп от пътя Крайна-Долен, който е 3 км с цялостен асфалт и десетки дейности по него и струва 900 000 без ДДС.

През целия този период не спирах да търся финансиране за строителството на пътя, използвах всеки свой контакт и срещи на най-високо ниво, за да поставям приоритетно тази основна за Неделино тема.

Паралелно с това се борих, и с помощта и на моите колеги от администрацията, успяхме да възстановим доверието, както на институциите към общината, така и на нашите съграждани. Усилията ни се увенчаха с успех и в началото на 2018 г. с решение на Министерски съвет за Община Неделино бяха отпуснати средства в размер на 1 080 000 лв. с ДДС за пътното трасе. Независимо от ограничения ресурс, желанието ми беше пътят да бъде изцяло асфалтиран. Давайки си ясна сметка, че непостигането на тази цел ще бъде провал на моето управление, ежедневно контролирах дейността на фирмата, както и целесъобразното изразходване на средствата за пътя.

По този начин успяхме! Пътят вече е готов и асфалтиран!

Благодарен съм на всички, които спомогнаха осъществяването и реализацията на най-важният и значим инфраструктурен проект в Община Неделино! Благодарен съм на моите съграждани за доверието към мен, за разбирането и търпението, които проявиха през целия този нелек период! Благодарен съм, разбира се, и на скептиците, които не вярваха, че ще осъществя един от най-дълго чаканите проекти в нашата община, но точно те ме мотивираха допълнително да изпълня дълга си като кмет на общината, както към моите съграждани, така и към Неделино! Убеден съм, че всички мои усилия са си стрували, и че от днес нататък пред Неделино се откриват нови хоризонти за икономическо развитие, за развитие на туризма и привличане на нови инвестиции в региона.
С уважение:
Боян Кехайов, кмет на Община Неделино


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I