Извънредни заседания бяха насрочени на общинските съвети в Мадан и Рудозем, като поводът е закриването на Районната прокуратура в Мадан. Съветниците се свикват от председателите Бехчет Сираков и Владимир Янков. Очаква се на заседанията да бъдат приети протестни декларации против закриването на прокуратурата.
Припомняме, че с решение от 11 юли т.г. на Върховния съдебен съвет се предвижда закриването на 11 районни прокуратури в страната, между които и тези в Мадан и Чепеларе.
Заседанието в Мадан ще се проведе с единствената точка в дневния ред-протестната декларация. Желанието на местните старейшини е да се запази досега функциониращото звено на държавното обвинение. В Рудозем също са стартирали процедурите по свикване на извънредното заседание.
Районна прокуратура Мадан обслужва и територията на община Рудозем. „Всяко едно закриване на институция, било то училища, прокуратура или друго води негативни последици за региона. Той се обезлюдява и т.н. Против сме това да се случва", коментира шефът на сесията в Рудозем Владимир Янков.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Смех. Пазят си прокурорите, част от които им прикриваха престъпленията.

    ОтговорИзтриване
  2. Как пък един път не решиха да отворят нещо. Нищо чудно че хората бягат в чужбина. Ако продължават така единствените които ще живеят тук са 240-те депутати които гледат само своите интереси.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I