Нощта в област Смолян е преминала спокойно. Към 10 часа днес няма подадени сигнали на тел.112 за бедстващи хора и аварийни ситуации. Няма населени места без електрозахранване, съобщиха от Областна администрация в деня на обявения оранжев код за проливни дъждове.
За момента на територията на областта не се потвърждава прогнозата за обилни валежи, с изключение на община Баните, където през вчерашния ден пороен дъжд и градушка, в продължение на 30-45 минути са унищожили реколтата в района на село Гълъбово. В селата Стърница, Давидково и Гълъбово има нанесени щети от пороя върху пътната инфраструктура. В Давидково две къщи са застрашени от свлачище. В момента там работят аварийни екипи с тежка техника и се разполагат чували с пясък, за да се отклони водата. Кметът на община Баните е назначил комисия, която описва щетите, нанесени върху инфраструктурата.
От Областна администрация Смолян е изпратена информация и са предупредени общините и държавните структури да бъдат в готовност при извънредни ситуации, предизвикани от прогнозираните обилни валежи. Фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа на територията на област Смолян, има готовност с денонощни дежурства да реагира при евентуално свличане на земна и скална маса върху пътното платно.
РДГ и ЮЦДП са извършили оглед на проблемните дерета и дърводобивни участъци, и при необходимост имат готовност да реагират с екипи от хора и техника. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I