Редица спортни надпревари организират за празника на Борино, който тази година ще се състои на 4 и 5 август. Ще има състезания по футбол, волейбол, тенис на маса, шах и народни борби. Спортните мероприятия ще стартират през първия ден на празничните дни, а финалите са в неделя. В празничните дни е залегнала и богата музикална програма с изпълнения на самодейни състави от региона. В събота вечер е предвидена кулминацията на празника, когато гостите и жителите на Борино ще имат удоволствието да се насладят на изпълненията на фолк певицата Емилия, след което следва дискотека на открито, заря и веселия. През неделния ден ще се награждават победителите от различните спортни мероприятия, като отново погледите са вперени в народните борби. Празникът ще продължи с много народна музика и концерт на поп-фолк певицата Анелия.
По принцип празникът на Борино се провеждаше в началото на май, но от няколко години вече в селото празнуват в началото на август. Причината е, че доста от жителите на общината са в чужбина, и повечето се прибират през лятото по родните си места.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I