След скандала на купон в селско читалище

Нова присъда постигна прокуратурата по случая „Нож в гърлото на ученик”. Наказанието за читалищен шеф в родопско село бе увеличено след протест от страна на държавното обвинение пред Апелативния съд в Пловдив.
Както вече писахме, 30 000 лева обезщетение поиска ученик след като пиян шеф на селско читалище опря нож в гърлото му и му нанесе порезна рана.
Екшънът се разигра преди две години в смолянското село Левочево на осмомартенско парти в местното читалище. Инцидентът станал около 2 часа след полунощ срещу 6 март 2016 г.
Момчето от Момчиловци било на гости при баба си в Левочево. Вечерта пък имало тържество за местните по случай 8 март. Директорът на читалището обаче прекалил с питиетата по време на купона и решил да накаже 16-годишния К.Д., който „го дразнел”, а ден преди това се заял в читалището с възрастната му майка, която почиствала салона, разказаха тогава за 24smolian свидетели на екшъна. Д.Д. извадил нож и го опрял в гърлото на ученика, при което била нанесена прорезната рана. Сигнал до 112 бил подаден от кмета на Левочево. „Каквото и да му е казало момчето, подобни действия са недопустими от възрастен човек. Детето постоянно идва при баба си, за да й помага”, заяви тогава пред наш репортер кметът на родопското село. Момчето било откарано в болница в Смолян, където получило 6 шева на врата.
57-годишният извършител на деянието бе признат за виновен за опиране на нож във врата на непълнолетния, както и за закани за убийство. Първоначално Д.Д. получи 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, а обезщетението на ученика бе оценено на 3000 лева. Апелативните магистрати обаче решиха да увеличат наказанието на 3 години „лишаване от свобода” с 5-годишен изпитателен срок. Обезщетението пък вече е 6000 лева.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I