Има три деца. Иска по-добро бъдеще за тях. Но не знае как да го начертае. Казва, че ако има нужда от нещо, ще си го вземе. Но това не е кражба, а заем. Който обаче никога не се връща.
„Как живях, знаеш ли?”, пита 35-годишният мъж.
Казва, че е бивш наркоман. Вече пипа само лека дрога. Щото не можел „да пусне старите навици”. Сменил е само хард версията им.
„Баси, имах всичко. Ама хората около мен бяха разбойници. Държаха проститутки, друсаха се постоянно. Всички ги беше страх от тях. Исках да приличам на тези хора”, разказва И…
Един от тях, който му е роднина, е мъртъв. Умира в затвора. Той самият отраства във вакханалията на дрогата и жените. Обича квартирите, в които властва империята на Калигула. Жените са голи и готови на всичко, наркотиците са бол, само желаещи за купон трябва.
„Вадих иглите от ръцете и после правих секс…”
„Представи си няколко надрусани до припадък момичета. Хубави, според състоянието. Искали да имат пари. Имаха. По 10-20 лева на сеанс. Пезевенгите вземаха много повече от клиентите-загорели изселници от Турция. Даваха всичко за такива, които на улицата ще ги блъснеш с рамо. Отврат. Такива бяха сводниците и контингентът. Някои обаче направиха пари за къщи и апартаменти. От тези наркоманки. Ръцете им бяха сини на лактите. Дупчени, погледите мътни, разкривени усмивки, несвързани думи, някои некъпани от дни. Имало е случаи да им вадя спринцовките от ръцете, защото са в несвяст. Будеха ги с шамари и ритници. В квартирата звучеше музика. Комшиите не знаеха какво става. И да знаеха, не биха се оплакали. Въртяха се пари. По 100-150 евро на сеанс. Само изселници даваха такива суми за тези жени. Стоката бе кофти, ама те-загорели. Аз пък чуках без пари”, разказва И…
Побои и погледи, голи тела и пробита плът
Раздаването на правосъдие в квартирата не е било рядкост, разказва мъжът, отраснал в тази среда.
„Удряш и гледаш как едни очи започват да се въртят в различни посоки, но от устата излизат все същите думи: „Не съм взела, бе, не съм взела”. Нов удар, ритник, и пак същото. Щото да не би нещо да е прибрала като бонус от клиента”, спомня си И…
Никога няма да забрави погледите на момичетата. Смята, че неговият е бил същият-наркомански. Хероин с лимонтузу, подгрят на лъжица, ако не, на капачка от бутилка алкохол. „Прас, във вената и ставаш безсмъртен. Часове по-късно си размазана отрепка. И магарета да правят секс с теб няма да ти пука. Само мислиш за следващата доза. Това е животът на отрепките. Голи тела и пробита плът. Нашите”, поглежда в пръстите на краката си И… Те са слаби, вените изпъкнали. Сякаш всички сокове от тялото искат да го напуснат по най-бързия начин. Слабост-физическа и душевна. Празен поглед, димяща цигара в пожълтелите пръсти, неизрязани нокти и мръсотия-отвътре и отвън. Другата ръка опипви един зъб в устата. Установява, че се клати. Плюе на земята. Слюнката отбелязва жълто, мехуресто петно на бетона. Балончетата се пукат и бързо изсъхват на жегата. Вените по ръцете сякаш ще се спукат при най-безобидното движение при свиване на лакътя и поднасяне на цигарата към устата. Бузите хлътват, а очите са концентрирани в светещия връх на цигарата, който пламва в червено при всмукването.
„Романтика” зад решетките
„Влязох в затвора. Щеше да се случи рано или късно. Толкова бях надрусан, постоянно, че не осъзнавах как си вървя към там. Почнах да крада разни неща. Едно, две, три… И така. Не ми пукаше заради дрогата. След спринцовката можех да хвана брадвата и да разцепя една улица народ. Изобщо не ми дремеше от нищо. Но в един момент отидох в дерето”, продължава разказа си И…
Споделя, че там спира наркотиците. Поне хард варианта. Нямало кой да му дава пари. „Беден ли си, ти си никой. Правилата в живота важат и в килията. Виждаш само членове. Мъжки и насочени към теб. Не ми се говори…”, опъва от цигарата мъжът. Въгленчето пада на земята. Последва го и фасът. Следва яростно стъпкване с крак. Събиране на храчка и тя се залепва на плочката, където са останките на папиросата.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I