Родопският град развива и успешен „зъбен туризъм"

Работата на денталните медици в Златоград е може би най-натоварената в страната. Осем години след отварянето на граничния пункт, родопският град разви и… „зъбен туризъм". Гърци се възползват масово от евтините услуги в Родопите за разлика от родината си.
Качеството на стоматологичните услуги у нас е на високо ниво и дори надхвърля това в Гърция, смятат местните специалисти. Друг плюс е, че освен ако не става въпрос за спешно състояние, в южната ни съседка се чака със седмици за час при зъболекар.
„В Гърция е двойно по-скъпо. Тук цените са далеч по-нормални", споделя възрастна жена от другата страна на границата.
Комшиите твърдят, че идват до България да пазаруват, защото качеството на стоките е високо, а цените им са много по-ниски от тези в родината им. Наред с хранителни продукти съседите купуват от наши магазини витамини и българска козметика. Чести са визитите им и във връзка с лекарски консултации и посещения на болнични заведения.
През януари 2018 г. се навършиха осем години от официалното откриване на четвъртия тогава граничен пункт между България и Гърция-ГКПП „Златоград-Ксанти". Функционирането му продължава да благоприятства развитието на местната икономика като Златоград вече е устойчива туристическа дестинация, не само за български, но и за чуждестранни туристи.
Доказателство за необходимостта и важността от съществуването на пункта са преминалите милиони пътници, съживяването на икономиката, туризма, търговията от двете страни на границата.
През изминалата 2017 година преминалите през пункта МПС са около
115 059 и приблизително 310 139 лица. През осемте години от отварянето на ГКПП-статистиката е следната: 1 169 662 превозни средства и близо 3 692 590 пътници.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I