Заради обявения оранжев код и очакваните валежи от дъжд до 80 литра на квадратен метър, в община Баните е започнало изграждане на диги с чували от пясък. Изкуствените бентове се изграждат в с. Давидково, където вчера следобед се активизираха две свлачища, наводниха се улици, като беше прекъснат и пътя за с. Стърница. „В момента пътищата в селото са проходими, но продължаваме с разчистването им. Изграждаме диги, от местата където вчера е навлезнала водата в селото, с цел да предотвратим нови щети. Надяваме се да няма чак такива валежи, но се подготвяме", коментира кметът. Според него, едно от тръгналите свлачища е доста опасно, като застрашава две къщи. На този етап не се предвижда евакуация на живеещите в тях, но е разговаряно с хората и са предупредени. В момента комисия, назначена от кмета на общината, описва щетите от вчерашните порои, които бяха придружени с градушка. Засегнатите населени места от ледените късове са Давидково, Гълъбово и Треве, като на места е унищожена на 100 % от селскостопанската продукция. Според зам.-областният управител на Смолян, на този етап няма нищо тревожно на територията на областта, като според последна информация, силата на очаквания фронт е доста намаляла, а прогнозите за миналата нощ не са се сбъднали.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I