С хляб и сол посрещнаха бесарабски българчета в Родопите. Група от двадесет ученици от 3 до 10 клас, възпитаници на неделното училище „Българска камбана" към Украинската асамблея на българите са на десетдневна обиколка в една от най-красивите части на България. Домакини им са Туристическо дружество „Родопея" – Ягодина. Групата, водена от двама преподаватели пристигна в село Тешел, като им предстоят доста занимателни, забавни и полезни обиколки из района. Домакините са им подготвили посещения на исторически места, родопски върхове, туристически маршрути и много забавни игри. „Предстои ни посещение на Историческия музей в Смолян, Планитариума, покоряването на върхове в Родопите, както и посещения на няколко пещери в региона", коментира Георги Колкьовски от ТД „Родопея". Всички мероприятия по време на посещението на учениците се поемат от Туристическото дружество, уточни председателят му доц. д-р. Тодор Тодоров.
Връзката между неправителствената организация, позиционирана в Одеса и председателствана от Дора Костова, става през изминалата година, когато на посещение в Украйна са били група университетски преподаватели от Смолян, между които е бил и Георги Кольковски. „С голямо желание от страна на децата идваме в тази част на България, с нетърпение очакваме да се запознаем с местния фолклор и история", коментира една от ръководителките на бесарабските българчета Марина Перели.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I