140 състезатели от четири страни взеха участие в състезанието по ориентиране за купа „Родопея", което се проведе през уикенда в боринското село Ягодина и околностите около него. Международното участие бе на ориетировачи от Холандия, Норвегия и Румъния, като последната група бе най-многобройна – 8 състезатели. В комплексното класиране купа „Родопея" замина за Велико Търново, като подгласниците от Дряново и Търговище също бяха отличени с трофея.
Дебют направиха и състезателите на клуб „Компас-Родопея" от Ягодина, като съответно бяха завоювани и медали. При най-малките общо десет състезатели на тима се класираха в челната тройка, като при дамите Димитрийка Златанова спечели две втори места, съответно в нощното и дневно ориентиране при жените до 55-годишна възраст, а Красимира Петкова в групата до 50 - годишна възраст има две трети места. При мъжете "Елит" най-добри бяха Николай Димитров, Иван Димитров и Здравко Тарълов, съответно първите двама са от Велико Търново, а третият е от Русе. При жените „Елит" в челната тройка са Стефания Димитрова и Валерия Димитрова от Велико Търново и Моника Ламбева от Дряново. В елитните групи, освен медали състезателите бяха отличени и с парични награди, уточни председателят на ТД „Родопея" доц. д-р Тодор Тодоров.
Най-младият участник бе едва на 5 години – Михаил от Ягодина, а най-възрастните Петър Илчев от Стара Загора, Кирил Каменов от София, Тодор Стратиев от Хасково, които са били в групата на мъжете над 70 – годишна възраст.
Организатори на превърналото се в традиционно състезание са ТД „Родопея", СК „Компас- Родопея", Българската федерация по ориентиране и Българския туристически съюз.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I