Сериозен интерес предизвика тазгодишното издание на атрактивните маратони "Персенк Ултра" и "Орехово Ултра", като над 500 състезатели от 19 държави от  четири континента ще участват в надпреварите в Родопите, съобщиха организаторите. Те ще стартират днес в 18 часа от пл. "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград по дестинациите от 160 и 110 километра, а по най-малката дължина от 50 км в "Орехово Ултра" стартът ще бъде в 10 часа в село Орехово.
Трасето на двете големи дължини започва от Асеновград, минава през х. Гонда Вода, х. Безово, през селата Югово, Хвойна, Малево и след Орехово се разделят. Ултра 160 километра продължава през Каньона при Цирикова църква и Чудните мостове, и през Стария римски път през местност „Мезаргидик" стига до хижа Персенк, след това са Орехово, Яврово и Лясково се връщат в Асеновград.
Състезателите от "Диво прасе" продължават директно за Бяла черква и оттам през Орехово - Яврово - Лясково - финишират в Асеновград. Трасето на Орехово Ултра /50 километра/ започва от село Орехово и минава през Чудните мостове, Стария римски път, вр. Голям Персенк, местност „Мезаргидик" и от х. Персенк се връща в Орехово.
Общата положителна денивелация на най-дългото трасе е 7130 D+, а контролното време е 44 часа. 30 часа е за 110-те километра, а 12 часа е времето за най-късата дестинация. Победителите в 110-километровото състезание се очаква да финишират около 7:10 часа на 18 август, от „Персенк Ултра" - около 15:30 часа, а награждаването е планирано да се състои от 14:00 часа в неделя, отново на площада в Асеновград.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I