Родопчанин почина в Испания, с дарителска кампания събират средства, за да докарат тялото му в родното място. Тъжната вест за кончината на 43 – годишният Валентин Топалов от село Давидково, община Баните, е пристигнала на 22 август, като по предварителна информация, мъжът е починал след боледуване.
Сумата, която поискали за транспортирането му от чужбина е непосилна за близките и веднага е стартирала дарителска кампания, за събирането на сумата, като тя е около 7 хиляди евро.
„От община Баните отпускаме 500 лв., както и подсигуряваме транспорта от летището в София до родното му село. С дарения, кой колкото има възможност се включиха и колегите от общинската администрация“, коментира кметът на общината Милен Белчев. Освен това, в дарителската кампания се включили на този етап стотици родопчани и близки от община Баните. Приятели на Валентин в чужбина, също са обещали финансова помощ.
В рамките на два дни са събрани малко над 8 000 лв., които вече са преведени на дъщеря му, която е студентка втори курс, съобщи кметът на село Давидково Севда Чолакова.  
Все още не се знае, кога ще бъде транспортирано тялото на мъжа, но близките му се надяват, че това ще стане скоро, тъй като необходимите пари вече са събрани.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Ani Hristova Tilkieva е в компанията на Valentina Sandalska и 2 други.
    24 август в 17:18 ч.
    Днес на 24 август само ден и половина след смъртта на Валентин Топалов сме готови да изпратим нашето момче в последния му път към родния му дом.Към България.Благодаря .Огромно Благодаря на един голям българин Валентин Петров (собственик на погребална агенция Йована) , за невероятната му щедрост и доброта . На хората от Родопите , които за сетен път доказаха колко всеотдайно е родопското сърце . На българите от Англия , на българите в Испания и на всички наши сънародници , които помогнаха . Поклон на всички Вас добри хора . Сумата е събрана , хиляди благодарности на всички които се включиха .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I