Служители на РУ-Смолян задържаха двама братя от сeло Любча, община Доспат. Единият по обвинение за управление на лек автомобил под въздействието на алкохол, а другият – за даване на подкуп на полицейски служител, с цел да осуети проверката. На 21 август в 01.29 ч., в Смолян на ул."Васил Райдовски" до кръстовище "Мадански мост", при извършена полицейска проверка е установено, че К.К. на 41 години от село Любча управлява лек автомобил "Фолксваген“, модел „Поло", негова собственост, след употреба на алкохол с концентрация 1,5 промила, установено с техническо средство. Непосредствено след извършване на тестването с техническо средство, пътуващият в автомобила  М.К. на 39 години от същото село е направил опит да даде дар – парична сума в размер на 100 лв., на полицейския служител, който бил част от екипа, извършващ проверката.
Целта на 39-годишния мъж била да осуети проверката срещу брат си, който управлявал лек автомобил  под въздействието на алкохол. 
Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа със заповед на началника на РУ-Смолян. Срещу К.К.  е образувано бързо производство за управление на моторно превозно средство под въздействието на алкохол, за което предвиденото по закон наказание е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.
Срещу М.К. е образувано бързо производство за даване на подкуп на длъжностно лице – полицейски служител, за което предвиденото по закон наказание е лишаване то свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.
Работата по двата случая продължава, материалите са докладвани на прокуратурата.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I