Община Смолян продължава да монтира нови камери за видеонаблюдение. Прави впечатление, че вандалските прояви са се ограничили на местата, където вече са поставени съоръженията. С помощта на видеонаблюдение са установени двама нарушители на обществения ред около сградата на Държавния архив в Смолян.
„В обектите по ОП „Региони в растеж", по изпълняваните от общината проекти, ще монтираме 85 камери в образователни институции - ППМГ, ДГ "Буратино", в VІІ-мо СУ, в VІ-то ОУ и Езиковата гимназия", съобщи кметът Николай Мелемов.
26 камери предстои да се монтират по четирите надлеза, улиците „Беклийца", „Евридика", „Зорница" и „Спортна". Една камера ще има на детска площадка до Автогарата и една на пешеходна зона между ул. „Снежанка" и ул. „Добруджа".
Повечето описани проекти ще бъдат изпълнени до края на настоящата година, което значи че към общината ще работят 162 камери, от които 146 в областния град.
Ето къде има камери в община Смолян:
Читалище "Балкански просветител" Райково - 3 камери
РДТ "Николай Хайтов" - 1 обзорна камера към площадно пространство и каскадите
Пешеходна зона, отдел "Държавен архив" - 1 камера
ЦНСТ Устово - 6 камери
Площад "Свобода" - 1 обзорна камера /въртяща се с приближение/
Стадион Смолян /стария стадион/ - 6 камери
Многофункционална площадка - 6 камери
Спортна зала - 5 камери /в процес на монтаж/
Басейн - гр. Смолян - 4 бр.
Кметство с. Търън - 2 камери
Сосковчето /посетителски център/ - 9 камери
Момчилова крепост - 3 камери, сензори за движение и система за охрана
Калето с. Кошница - 4 камери

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I