Сериозно гражданско недоволство се навдига в няколко села в община Баните, чиито жители плашат с блокада на главния път Смолян-Пловдив. Причината е в чакания повече от 57 – години път между Загражден и Белица. Това съобщават от Инициативен комитет, подкрепен от Сдружение "Горди Загражденци". Те приканват жители и гости на селото, както и съседните Давидково, Вълчан дол, Глогино, Планинско, Рибен дол и др., на гражданско неподчинение, което ще се изрази в блокада на пътя Смолян-Пловдив при отбивката за гр.Лъки-ресторант "Юговско ханче", допълни Дончо Толсузов от Загражден, който е част от Инициативния комитет.
Блокадата на пътя е предвидена за 14 септември от 10:00 ч., като ще продължи докато хората не чуят ясни отговори от Министерството на регионалното развитие, Агенция "Пътна инфраструктура" за неизпълнените обещания отпреди повече от една година. Те настояват да се даде точен отговор за датата за довършване на отсечката Загражден-Белица, която се чака вече почти шест десетилетия.
Миналата година отново имаше заплахи за блокада на пътя, но тогава от АПИ се ангажираха и обещаха да довършат пътя в кратки срокове, но след 14 месеца от последната среща, това не е факт. Според областния управител на Смолян Недялко Славов, по решаването на въпроса не е спирало да се работи. „В момента върви обществена поръчка в АПИ, всеки момент се очаква избор на изпълнител, като вече е избран надзор. При тази ситуация, за да се прави пътя, се минава през обществена поръчка, друг вариант няма", коментира Славов. Според него, ако всичко върви наред и няма жалби и съдебни спорове по процедурите, през идната пролет ще започне строителството на въпросната отсечка и пътят в рамките на следващия сезон ще бъде отворен.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I