Прокуратурата пое случая за т.нар. „весели" балони с райски газ, които се разпространяваха на територията на Златоград преди и по време на първия учебен ден.
Това съобщи окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, според който е в ход проверка и с оглед на събраните материали по нея ще се прецени дали да се образува досъдебно производство.
„Сигналът е получен на 16 септември и е заведена преписка в полицията. Предполага се, че те са продавани от жител на Златоград, който живее в София", коментира Деянов.
Според окръжния прокурор, има подобен сигнал и за Неделино, но на този етап все още информацията не е потвърдена.
„Тепърва ще се изяснява дали става въпрос въобще за наркотично вещество и с какво са били пълни балоните", добави Деянов.
Според специалисти, най-вероятно не става въпрос за наркотично вещество или поне не с такова, което е в забранителния списък.
Случаят нашумя в понеделник, след като от полицията съобщиха, че са започнали проверка по сигнал за продажба на балони, пълни с райски газ за първия учебен ден. Проблемът притесни сериозно местната власт, която проведе и работна среща със заинтересованите институции и гражданите на града.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I