Дългове, липса на препитание и с две деца…

Безработица, дългове, грижи за децата и… родопчанка се превърна в серийна крадла. Жената извършила няколко удара в Златоград, за да погасява дълговете си.
Безработната майка Д.В. на два пъти обрала офис на счетоводна къща, съобщава „Родопи voice”. Тя ползвала услугите на собственика, като забелязала, че той държи парите си в картонена кутия. Още същия ден жената решила да действа. Тя издебнала момента, когато счетоводителят затворил по-рано офиса, заради рождения ден на съпругата си. Д.В. се промъкнала и с отвертка успяла да отвори вратата. Тя задигнала кутията, в която имало 3 500 лева. На тръгване развила патрона на вратата. С парите погасила част от задълженията си, дала и на баща си, който също имал дългове, като му казала, че парите взела назаем. След удара, собственикът на счетоводната къща купил метална каса, която обаче държал на пода. На същата дата, но година по-късно, Д.В. отново решила да си набави пари от офиса. Този път се промъкнала през терасата, използвайки стълба. Тя влязла в помещението, грабнала металната каса и я хвърлила през балкона. По-късно с чанта отишла да я вземе и с такси се прибра у дома си. Там разбила ключалката, но вътре намерила едва 22 лева.
Месеци по-късно родопчанката била на тържество в детската градина, където били децата й. По време на празненството, тя забелязала дамска чанта на стола пред нея. И отново решила да действа. След тържеството собственичката установила, че й липсва портмонето със 780 лева в него.
Това бил последният удар за безработната майка. Тя била разкрита и върнала веднага сумата на съгражданката си. Признала и за обирите в счетоводната къща.
Съдът в Златоград наложи наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода”, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок в рамките на 4 години. За този период безработната майка трябва да възстанови и откраднатите пари.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I