На 27-ми пътят ще е отворен окончателно

Заради трагедията край Своге, при която загинаха 17 души при катастрофа, в Смолян се презастраховат за пускането на пътя Смолян-Мадан край село Тикале, където свлачище затвори пътния участък в продължение на близо седем месеца. По предварителна информация, той трябваше да бъде пуснат в движение на 15 септември, но всъщност ще бъде отворен частично от неделя, като пропускането на моторни превозни средства ще става в часови график и със светофарна уредба в едно от платната. По пътя ще се минава от 16 септември от 16 ч., като сутрин интервалът, през който ще се пропуска движението, ще е от 6:30 до 9 часа, а по обяд ще е в рамките между 12 и 13 ч. Вечер ще се минава между 16:30 и 18:30 ч. В останалата часова зона ще е валидна досегашната организация на пътя с използването на обходните маршрути през с. Влахово, както и през Рудозем-Смилян-Смолян. Окончателно движението по пътя Смолян – Средногорци – Мадан ще бъде пуснато на 27 септември, като отлагането е заради допълнително изграждане на съоръжение, което да служи като двойно подсигуряване за свличане на земна маса и камъни.
Това стана ясно на нарочна пресконференция, дадена от областния управител на Смолян Недялко Славов в присъствието на геолози и шефа на Областно пътно управление инж. Костадинка Миланова. След 27 септември движението ще е отново в едното платно и ще се пропуска със светофар, като няма да има вече часови пояси, ширината на участъка, през който ще преминават автомобили, ще е между 3,50 м и 4 м, като той ще е новоасфалтиран. Решението за изграждането на стоманения профил, който ще се явява допълнителна защита, е взето на последното заседание на работната група.
На пресконференцията бе споменато от зам.-областния управител на Смолян Владимир Гърбелов, който е член на работната група, че подсигуряването е именно заради трагедията край Своге.
Заради това свлачище, което затвори пътя край Тикале, в началото на март бе изработен обходен път през Влахово на стойност от 2,5 млн.лв. На този етап средствата, които са изразходени за аварийното укрепване на свачището, са около 1,2 млн.лв.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I