За четвърта поредна година стартира Фестивалът на киселото мляко в  Момчиловци. Кметът Николай Мелемов поздрави при откриването му гостите и жителите на  селото. „Събитието, което ни събира за четвърти път се превръща в истински празник за всички, които са съпричастни и споделят неговата идея и цели. Фестивалът на киселото мляко - култура и традиции, се утвърждава като значима форма за популяризиране на производството и консумацията на кисело мляко и млечни продукти в Родопите.Той е част от Културния календар на община Смолян и кметство Момчиловци и се провежда под патронажа на Министерството на туризма.
Мотото на фестивала „Киселото мляко - новият път на коприната” е своеобразен израз и на неговия международен характер, свързан с Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, с китайската компания „Брайт Деъри” , с китайския език, култура и занаяти. Фестивалът е възможност за осъществяване на тесни връзки между Китай и Европа”, посочи в словото си Мелемов. Той посочи още, че официалната церемония на първа копка за построяването на демонстрационна мандра „Момчиловци - Брайт”, презентацията на китайското кулинарно изкуство и семинарът „Здраве и дълголетие”, са сред основните акценти на фестивала, които заедно с други атрактивни прояви предизвикват заслужен интерес.
„Тазгодишният Фестивал на киселото мляко ще бъде вълнуващо, полезно и весело  събитие за всички местни жители и гости на Момчиловци”, каза още Мелемов и пожела  успех и много настроение на Фестивала.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I