Те са отново тук. Бяха и си тръгнаха. До другото лято.
През топлите месеци хиляди гурбетчии се завръщат по родните места, за да споделят кратката отпуска с най-близките си. Едни се прибират при децата си, други при родителите и всеки от тях носи белезите на живота зад граница, който в никакъв случай не се измерва в левовата стойност на припечеленото евро. Някои са повече озлобени, други повече радостни. Едни искат да демонстрират постигнатото, прегазвайки „смачканите неудачници”, останали у дома. Други се надяват това да е била последната раздяла и след ремонта на къщата да не се достига до далечни пътешествия. Всеки има своята малка мисия в всеобщото битие на съвремието ни.
24smolian.com
Четете в Темата на броя в „Родопи voice“ – най-четеният вестник в Родопите:
„Златната” есен на един Преход:
Евро vs. лев - народ в битка със себе си
Икономиката бележи ръст, заплатите се повишават, туризмът катери нови върхове, бизнес средата е изключителна…
А половин народ аргатува на Запад.
Всеки прави своя избор: За едни куфари с мизерия, отчаяние, надежда и завист
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Някои от гурбетчиите са озлобени? И как го разбрахте? В чужбина няма злоба, а има толерантност, истинско уважение към личността, има спокойствие, храната е евтина, трудът е платен. А за ваше сведение, уважаеми журналисти, злобата царува и пирува в България. И вие прекрасно знаете защо.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I