Страх скова вандалите от новите камери за видеонаблюдение в Смолян. Проявите на недобросъвестни граждани са намалели на местата, където вече са монтирани съоръженията, посочи кметът Николай Мелемов.
Припомняме, че 162 камери ще следят за обществения ред на територията на община Смолян. С видеонаблюдението от общинската администрация се надяват да сведат и до минимум вандалските прояви.
85 камери ще бъдат монтирани в училища и детски градини в областния град.  26 предстои да се монтират по четирите надлеза, улиците „Беклийца", „Евридика", „Зорница" и „Спортна". Една камера ще има на детска площадка до Автогарата и една на пешеходна зона между ул. „Снежанка" и ул. „Добруджа".
Видеонаблюдение с над 56 камери  има в районите на Читалище „Балкански просветител" в кв. „ Райково", РДТ „Николай Хайтов", Пешеходна зона, отдел „Държавен архив", Център за настаняване от семеен тип, Площад „Свобода", стадион „Смолян", Спортна зала, Многофункционална площадка, както и басейна. Освен това има монтирани камери в сградата на кметството в Търън, както и на туристическите забележителности Сосковчето, Момчилова крепост – и Калето в с. Кошница.
Заради зачестилите набези през последните седмици върху детски площадки, паркове и др., от общинската администрация призовават гражданите на Смолян, които забележат  злонамерени прояви, да снимат с телефона си и да изпращат сигналите.
„Изпращайте записите на лично съобщение в профила ми или на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg. Ще разгледаме всеки сигнал и ще предприемем съответните действия по закон и наредбата за осигуряване на обществения ред на територията на общината. Ще сезираме и полицията", призовава кметът на общината Николай Мелемов от личният си профил във фейсбук.
В тази връзка той отправя апел и към органите на реда да бъдат по-бдителни, защото по-голяма част от вандалските прояви са в централната част на града и близо до сградата на полицията.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I