Военнослужещи от 101-ви Алпийски полк в Смолян участват в полево лагерно обучение на полигон „Корен“, което се провежда тази седмица от  формирования от състава на Сухопътните войски. В него ще вземат участие около 424 военнослужещи с 80 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Стара Загора, Хасково, Смолян, Благоевград, Враца, както и модул за санитарна обработка от състава на батальона за ядрена, химическа и биологическа защита – Мусачево.
Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на 4-ти артилерийски полк – Асеновград. Контролът на полевото лагерно обучение ще се осъществява от началника на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” от командването на Сухопътните войски – полковник Петър Кръстанов.
По време на лагерния сбор ще се проведат и тактически учения с бойни артилерийски стрелби с две батареи на противотанковия дивизион в Асеновград, управление на огъня на артилерията с бойни артилерийски стрелби на реактивна батарея от състава на 4-ти артилерийски полк, а също и на самоходните минохвъргачни батареи на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян и бригадно командване – Благоевград.
Основна цел, стояща за изпълнение пред военнослужещите, е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски по осигуряване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.
Останалите цели на лагерното обучение са усъвършенстване на практическите навици на командирите и щабовете за организацията и непрекъснатото управление на артилерийските формирования и техния огън, както и усъвършенстване бойното сглобяване и полевата натренираност на артилерийските специалисти за изпълнение на огневи задачи в системата на огневата поддръжка на маневрените формирования.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I