Петнадесета поредна година, смолянчанинът Минчо Хаджиев организира акция по безплатно раздаване на домашно приготвен от него сладолед. За разлика от предишни години, сега бившият синоптик организира две акции, като първата бе за Деня на детето, а втората преди дни – за  миньорите от 1-ва и 2-ра смяна на участък „Върба“ към „Горубсо“ – Мадан. По традиция сладоледът  е шоколадов, а желаещите да опитат от специалната изработка на Хаджиев стават все повече.
„Реших този път да почерпя колегите, тъй като от няколко месеца работя там като подземен работник и заради смените нямам време да организирам подобно раздаване на главната в Смолян, а държах да направя отново акция. За разлика от предишни години, през 2018-та са две. Живот и здраве ще продължа с тази традиция и за напред“, коментира Минчо Хаджиев.
Миньорите били приятно изненадани, като Хаджиев е използвал промеждутъка, когато се прави издаването и приемането на новата смяна. Колегите му останали възхитени от качеството на продукта, като се нареждали и за допълнително.
Първото раздаване на безплатен сладолед е през 2003 г., като от тогава не пропуска да организира подобни акции, като доста често избира нестандартни начини, като обявява различни форми на протест, за да получи разрешително да проведе благотворителните  си каузи.
Хаджиев приготвя сладоледа от домашно мляко, като ползва яйца от местна птицеферма, захар и какао. В повечето случаи добавя и различни ядки, като най-често това са лещеници. Точният начин и метод на приготвяне обаче пази в тайна, като уверява всички, че продуктът преминава и пълна термична обработка.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I